Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Борисов: Ако ГЕРБ управляваше днес, нито горивото, нито токът щяха да поскъпнат
България Мнения Паметни фрази Политика

Борисов: Ако ГЕРБ управляваше днес, нито горивото, нито токът щяха да поскъпнат

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново остро критикува правителството за корупция и неуспех за справяне с кризата.

В Монтана Борисов оспори думите на премиера в оставка Кирил Петков, че инфлацията е привнесена, защото всички стоки, чиито цени хвърчат, се произвеждали, по думите му, в България.

Борисов обясни и защо финансовият министър в оставка Асен Василев е оттеглил искането си за нов дълг от два милиарда евро.

Добре, че беше тоя вот да разберем, че всичко е било само за пари – корупция. Не ГЕРБ, коалицията сама се свали заради корупция и недаване пари на едни или други да ги откраднат. Затова се свали. Двата милиарда евро не ги изтеглиха, защото служебното правителство на Радев да няма какво да харчи. Юли месец да останем без кеш в държавата ,да не може както не можаха да платят миналия месец и си измислиха кризата в пощата, за да може да съберат пари. Юли пак ще е така. И Ако не платят, Радев ще се издъни със служебното правителство. Вече виждам как медиите се отмахнаха от него, коментира Борисов.

Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е максимум на цената, на която беше, заяви Бойко Борисов. „Тази криза нямаше да я допуснем, нито щях да дам да се увеличи токът, нито горивото, нито хлябът. Олиото вече е 6,70 лв., а сме на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Хиляди декари слънчоглед имаме, каква привнесена инфлация? За последната година рискът за фалит на държавата се е удвоил, а вие ми говорите за успешно управление. Преди пет дни, Асен Василев изтегли искането да изтегли 2 млрд. евро – две са причините.

Лихвите за същия период оценен от пазарите е нараснал десетки пъти. Това го пише. Дори и сега, когато преди малко разбрах, че Нинова е казала, че Радев искал да е управляващият в сянка, а Кирил Петков да е напред. Я да питаме, ако вие сте знаели за готвена такава корупция, защо не сте говорили досега за нея. Всички сте в кюпа. Коалицията сама се свали, заради корупция. Тези обвинения тези дни показа колко гнило на повърхността е това правителство. Ще ги бият хората с камъни, когато разберат с какви пари са се облагодетелствали“, заяви Борисов. По думите му двата милиарда не са ги изтеглили, защото служебното правителство на Румен Радев да няма какво да харчи и юли държавата да остане без пари.

„300 милиона ви крадат на месец. Представяте ли си колко сте ограбени? Я си го представете в чекмеджета? Аз съм се заклел, че злато никога не съм имал. Те имат една мантра и казват другите са корумпирани, а ние сме честни, и през последната една седмица без ГЕРБ да обиди никого – те помежду си така се дерат, че е обидно. Г-жа Нинова казва: „Ако един патрон се изнесе от България аз си подавам оставката”, а в същото време Петков казва, ако дойде Радев ще спрем изнасянето на оръжия“, каза Борисов и допъни, че след няколко месеца, когато има ново правителство ще се балансират нещата, като се надява на народа да му дойде разума и да види за какво става въпрос.

Борисов заяви, че партията му ще подкрепи актуализацията на бюджета.

„Сваленото правителствотo иска ние да им провалим бюджета – по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки – затова в този бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите, – и да не приемат нашето предложение с ясното съзнание, че това е лош бюджет, но да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате „за“ всяко тяхно предложение заради хората.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...