Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Деца и възрастни се включиха в спортния празник за купата на Община „Родопи“
Важно Регион Родопи

Деца и възрастни се включиха в спортния празник за купата на Община „Родопи“

  • Купата на Община „Родопи“ грабнаха отборът на Първенец при децата и „Бързите“ от Храбрино при възрастните

В съботния слънчев ден, парк “Лесопарк” в село Първенец се превърна в спортна арена, забавления, състезания, много игри и  усмивки.

Малки и големи от населените места в Община „Родопи“  имаха възможност да се включат в спортната надпревара за бързина, точност и баланс под надслов „ Спортът е здраве“. Осем ученически отбора от Първенец. Брестовица, Храбрино, Брестник, Цалапица, Кадиево и Белащица и седем в групата на възрастните превърнаха деня в истински спортен празник.

Спортната надпревара се проведе под патронажа на кмета на Община „Родопи“ Павел Михайлов и председателя на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

Кметът Павел Михайлов поздрави участниците, като им пожела успех в игрите, да бъдат бързи, да бъдат концентрирани, но преди всичко да не забравят да се забавляват.

„Днешният празник е доказателство, че децата и всички жители на Община „Родопи“ обичат спорта. Благодаря ви за състезателния дух, за усмивките и емоциите, които придадохте на днешния празник“, каза Павел Михайлов.

Най-добрите, които грабнаха Купата на Община „Родопи“ бяха отборът на Първенец при децата и „Бързите“ от Храбрино при възрастните.

Останалите финалисти при децата  са състезателите от Цалапица и отборът „Пенчо Славейков“ в Белащица. В групата на възрастните третото място е за „Боксов клуб“ -Първенец, а почетното второ заеха “Родопски партизани“ от село Храбрино.

Наградите връчиха кметът на общината Павел Михайлов, кметът на село Първенец Ренета Плевнелиева и заместник-кметът по образование, култура и спорт Борислав Инчев.

Занимания с аниматори и образователни модерни игри забавляваха най-малките участници. Всички желаещи се включиха и в масовите състезания „Мама, татко и аз. Баба, дядо и внуче“.

За приповдигнато настроение на всички се погрижи с музикалния си талант и Никол Пейковска.

„Спортът е здраве“ се организира от община „Родопи“ за първи път. Идеята е то да стане традиция.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...