майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Без категория » В Пловдив обсъждат проблемите в системата на МВР
Без категория

В Пловдив обсъждат проблемите в системата на МВР

Регионален форум в Пловдив ще обсъди условията за работа и проблемите на полицейските служители. Той се провежда в сградата на областната управа и е под надслов „Рискът, стресът, националните и регионалните проблеми в МВР: Възможните и устойчиви решения“. Форумът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР по проект, финансиран от Норвегия. На срещата ще бъдат представени данни от изследване за факторите, причиняващи професионален стрес и промяната, която е настъпила в периода 2015-2020 г. Ще бъде огласена и направената оценка на риска на работното място и проблемите в системата на вътрешното ведомство. За участие са поканени служители от системата, депутати, политици и държавни служители.

В същото време президентът на Синдикат „Огнеборец“ Венцислав Станков заяви за БНТ, че има много забележки по законопроекта, който предвижда отделянето на пожарникарите и телефон 112 в самостоятелна структура извън състава на МВР. По думите му от края на миналата година се работи активно по темата. „Не става въпрос за съкращаване на щат. Щатът в тази бъдеща агенция, ако тя се случи, няма да има намаляване, държим да се отпусне допълнителен щат, който да се обезпечи финансово, тъй като и сега сме с оскъден щат“, заяви Станков.

Синдикатът настоява и за увеличаване на възнагражденията в бранша. „МВР е най-реформираното министерство през последните 20 години. Всяко правителство започва с МВР и завършва с МВР. Проблемът е, че всички реформи не са на добро ниво и резултатите от тях не дават възможност за подобряване на статута на служителните“, допълни още Станков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...