Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Кадър на деня » Деца от ДГ „Бреза“ знаят как се кара колело безопасно СНИМКИ
Градът Кадър на деня

Деца от ДГ „Бреза“ знаят как се кара колело безопасно СНИМКИ

Какво значат светлините на светофарите и как те регулират движението, разпознаване на пътните знаци, как се карат колело и тротинетка безопасно, като се спазват всички правила на пътя и защо трябва да се пресича на пешеходна пътека. Тези умения и знания демонстрираха децата от детска градина „Бреза“ в Пловдив по случай Деня на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни.

Информационните игри за подобряване на знанията на най-малките за правилата на движение по пътищата се състояха под егидата на областния управител и бяха организирани от Областната администрация, РУО – Пловдив, КАТ и РЗИ. Областният управител Йордан Иванов и заместник-областният управител Лъчезар Бакърджиев бяха сред гостите, пред които децата показаха уменията си.

„През последната година катастрофите в България се увеличават. Убеден съм, че в дългосрочен план превенцията за живота и здравето на хората трябва да започне от най-ранна детска възраст. Прекрасно е, че успяхме да направим тази инициатива, каза Йордан Иванов на децата и техните учители след приключването на игрите.

„Знанията, които показахте, ми дават надежда, че ще станете отговорни възрастни, но дотогава изпълнявайте задачата си да ни напомняте, че трябва да бъдем добри като вас и да спазваме правилата, както го правите вие, заяви и заместник-областният управител Лъчезар Бакърджиев.

Четирите групи от детска градина „Бреза“ участваха в организираните игри и показаха високи знания за безопасността на движението по пътищата./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...