Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Започва 19-ият Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”
Градът Култура Пловдив

Започва 19-ият Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”

Дом на културата „Борис Христов“
Дом на културата „Борис Христов“

Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” започва тази вечер в 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Това е  най-големият форум на френското музикално и песенно изкуство на Балканите и втората по важност и мащаби проява от такъв вид в Европа.

Фестивалът, който е с вход свободен, ще бъде открит от заместник- кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов. Отново ще звучи химна на събитието – песента „Шан-з-Елизе” в специална джазирана версия в изпълнение на 18- годишната, талантлива Кристина Карабельова.

В откриващия концерт ще вземат участие българските лауреати Марина Спасова и Нели Солакова, както и новите звезди на фестивала – възпитаниците на „Арт Войс Център”, с ръководител Румяна Иванова, които са музикални партньори на „Златен ключ“. Красиви изпълнения, наситени с много емоции ще чуем от Петал Гало от Индия и Мишел Езат от Египет, Кристина Енчева на 10 години, Наталия Камагорцева на 12 години и Белослава Петрова на 13 години и други млади таланти, които ще пеят популярни шансони със специално направен, съвременен аранжимент. Към тях ще се присъедини и звездата с опит Ива Ичевска.

Във втората фестивална вечер утре, отново от 19.00 часа в ДК „Борис Христов“ започва концертът „Олга и приятели“ на талантливата Олга Василенко от Украйна – дългогодишен участник в „Златен ключ“. Олга и приятели са подготвили серия от приятни изненади за публиката и ще заредят с много добро настроение всички присъстващи в залата. Ще чуем отново и двамата братя близнаци Джес и Уесли /Jesse и Wesley/, които са подготвили много специален поздрав за Пловдив.

19-ият Международен фестивал на франкофонската песен „Златен ключ“ е под мотото „Празник на музиката” и под егидата на община Пловдив – дългогодишен партньор на франкофонското събитие. Най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde отново ще спомага за популяризирането и добрата реклама на нашия град по света.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...