Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Пловдив се присъедини към Мрежата на Балканските градове В40
Градът Пловдив

Пловдив се присъедини към Мрежата на Балканските градове В40

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подписа декларация за присъединяване към Мрежата на балканските градове В40 в присъствието на председателстващия мрежата – кметът на Истанбул Екрем Имамоглу.
„Включването в организацията В40 е израз на решимостта на общностите и техните лидери да предприемат важните стъпки с отговорност към бъдещето на региона. Организации като тази доказват, че обединенията на институциите, които са най-близо до хората, са стъпки в правилната посока за децентрализация и най-сигурният начин да следим пулса на обществото“, заяви след парафирането на декларацията кметът Димитров.


„Уважаеми кметове, вярвам че с вашето участие Мрежата на балканските градове В40 ще стане много по-силна и възможностите за регионално сътрудничество ще се развиват много по-динамично в името на благополучието на нашите граждани“, заяви от своя страна кметът на Истанбул Екрем Имамоглу.

По време на церемонията, която се проведе в София, градоначалникът и кметът на Истанбул уточниха подробности за визитата на Здравко Димитров в столицата на Турция, на която пловдивска делегация, водена от кмета, заминава днес. В рамките на това работно посещение в Истанбул ще бъде обсъдено пускането на авиолиния Пловдив-Истанбул.

Освен Пловдив към В40 се присъединиха още Столична община, Бургас, Велико Търново, Димитровград, Троян, Раковски, Карлово, Сливен и Карнобат.

Мрежата на балканските градове B40 (Balkan Cities Network В40) е официално учредена по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу в края на ноември 2021 г. Кметове и представители на 25 града от 11 балкански държави тогава положиха подписите си под учредителната декларация на инициативата под мотото „По-добро сътрудничество – по-добро бъдеще“. Учредители на Мрежата на балканските градове В40 са кметовете на Истанбул, Белград, Атина, Сараево, Солун, Подгорица, Кърджали, Котор, Сплит, Лакташи, Дубровник, Тирана, Дурас, Скопие, Патра, Къркарлери, Шкодра, Одрин, Текирдаг, Трикала, Пула и представители на общините Констанца, Чанаккале, Прищина и Призрен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...