Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Политологът Румяна Коларова: БСП е скритият проблем, а ИТН – дразнителят в коалицията
България Важно Мнения Политика

Политологът Румяна Коларова: БСП е скритият проблем, а ИТН – дразнителят в коалицията

Румяна Коларова

„Основният проблем на Корнелия Нинова е вътрешнопартиен. Ималo e стабилна група членове от БСП с остра декларация относно гоненето на руски дипломати. Тогава Нинова е свикала ръководните органи. Решението на Петков предизвиква сътресения в коалицията и БСП. Нинова търси деликатен вътрешнопартиен баланс. БСП е скритият проблем в коалицията, ИТН е дразнителят“. Това заяви политологът д-р Румяна Коларова пред NOVA NEWS.

Според нея има инициатива да бъдат изяснени обстоятелствата около решението за изгонване на руските дипломати. „Това ще бъде една от големите теми в предизборната кампания. Има вариант Петков да оправдае провала за сформиране на кабинет с решението на БСП. Видяхме в ПП хора без никакъв управленски опит в публичната сфера, не се знае каква фигура ще бъде номинирана за премиер. Трябва да бъде познат и с авторитет. Успешен изход може да бъде потърсен само с човек с такъв профил“, смята тя. И допълва, че възрастта и опитът също са важни.

„Срокът за действие на този кабинет ще бъде силно ограничен, това е кризисна стъпка. Въпросът е дали могат да направят стабилно мнозинство и дали може да се върне ИТН. Може би в БСП има група, която разчита на подкрепата на Радев и Йотова. Съобразяването с Нинова от страна на ПП не е свързано само с политическия й опит, но и с позиционирането им в център-ляво“, коментира д-р Коларова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...