Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Превозвачи предупреждават за скок на цените на билетите с около 20%
Бизнес България Важно

Превозвачи предупреждават за скок на цените на билетите с около 20%

Снимката е илюстративна

Превозвачи предупреждават за увеличение на цените на билетите с около 20%. Причината е разширяването на обхвата и по-високите такси на тол системата за тежкия трафик. По думите им 127 лв. на година ще струва увеличението на тол таксите на всеки български гражданин. От бранша призоваха управляващите да преразгледат решението си.

Заради повишението на толтаксите от 1 юли по автомагистрали, първокласни и второкласни пътища, превозвачи ще повишат цените на билетите за превоз на пътници, там където е възможно и има нови обществени поръчки, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи, предаде БНР.

„Или голяма част от превозвачите ще фалират, или държавата ще се наложи да извади повече средства за субсидии и компенсации – т.е. ние ги събираме от българските граждани под формата на толтакси,и след това ще разпределяме субсидии и компенсации само и само да запазим автобусния транспорт,за да не останат хората да могат да го ползват и да могат да бъдат мобилни“, каза Димитър Димитров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...