Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Започва 19-ият Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”
Градът Култура Пловдив

Започва 19-ият Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”

Дом на културата „Борис Христов“
Дом на културата „Борис Христов“
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” започва тази вечер в 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Това е  най-големият форум на френското музикално и песенно изкуство на Балканите и втората по важност и мащаби проява от такъв вид в Европа.

Фестивалът, който е с вход свободен, ще бъде открит от заместник- кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов. Отново ще звучи химна на събитието – песента „Шан-з-Елизе” в специална джазирана версия в изпълнение на 18- годишната, талантлива Кристина Карабельова.

В откриващия концерт ще вземат участие българските лауреати Марина Спасова и Нели Солакова, както и новите звезди на фестивала – възпитаниците на „Арт Войс Център”, с ръководител Румяна Иванова, които са музикални партньори на „Златен ключ“. Красиви изпълнения, наситени с много емоции ще чуем от Петал Гало от Индия и Мишел Езат от Египет, Кристина Енчева на 10 години, Наталия Камагорцева на 12 години и Белослава Петрова на 13 години и други млади таланти, които ще пеят популярни шансони със специално направен, съвременен аранжимент. Към тях ще се присъедини и звездата с опит Ива Ичевска.

Във втората фестивална вечер утре, отново от 19.00 часа в ДК „Борис Христов“ започва концертът „Олга и приятели“ на талантливата Олга Василенко от Украйна – дългогодишен участник в „Златен ключ“. Олга и приятели са подготвили серия от приятни изненади за публиката и ще заредят с много добро настроение всички присъстващи в залата. Ще чуем отново и двамата братя близнаци Джес и Уесли /Jesse и Wesley/, които са подготвили много специален поздрав за Пловдив.

19-ият Международен фестивал на франкофонската песен „Златен ключ“ е под мотото „Празник на музиката” и под егидата на община Пловдив – дългогодишен партньор на франкофонското събитие. Най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde отново ще спомага за популяризирането и добрата реклама на нашия град по света.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...