Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Извънреден председателски съвет се събра в парламента заради руската нота
България Важно Войната в Украйна Свят

Извънреден председателски съвет се събра в парламента заради руската нота

Извънреден председателски съвет по искана на ПГ на „Възраждане“ се събра в парламента заради руската нота от днес. Лидерът на партията поиска да бъдат извикани незабавно примерът в оставка Кирил Петков и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска по казуса.

От „Възраждане“ настояват и президентът Румен Радев да свика спешно заседание на КСНС.

Предложението на „Възраждане“ беше да се извикат веднага Кирил Петков и Теодора Генчовска, която в момента лети към България, за да може да се обсъди „ситуацията с руския ултиматум и това, което идва като ответна реакция от страна на Русия по повод изгонването на 70-те руски дипломати от нашата страна“, обясни Костадинов пред журналисти в кулоарите на НС. Той уточни, че са разбрали за нотата от медиите и веднага са поискали председателският съвет да се събере спешно. По думите му искането да се извикат Петков и Генчовска – заедно с екипа ѝ, е било прието.

Действията на правителството ни водят към скъсване на отношенията с Русия, посочи лидерът на „Възраждане“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова отбеляза, че не искат изслушване, а информация. По думите ѝ изпълняващият длъжността председател на НС Мирослав Иванов е поел ангажимент да се свърже с МВнР и МС. Смятаме, че такава информация трябва да бъде предоставена на формат председателски съвет, подчерта тя.

Председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов каза, че не знае какво пише в нотата. И уточни, че са се събрали на председателски съвет, за да обсъдят как тази информация да бъде изискана чрез административни канали.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...