Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Андрей Гюров, ПП: Утре започваме преговори, първо с БСП
България Важно Политика

Андрей Гюров, ПП: Утре започваме преговори, първо с БСП

Андрей Гюров

„Продължаваме промяната“ започва разговори с потенциалните си коалиционни партньори утре. Това обяви в предаването „Още от деня“ на БНТ председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров, след като президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на предложения за министър-председател от ПП Асен Василев.

Преговорите за търсене на подкрепа ще се проведат по големина на групите. Първи ще бъдат поканени депутатите от „БСП за България“, след това ще преговарят с „Демократична България“.
След това представяме нашата програма пред парламента и всички независими депутати, които са готови да застанат на правилната страна на историята, каза Гюров.

Според него „това ще е зрелостен изпит за българските политици“. На този етап не е обсъждан персоналният състав на новото правителство.

Относно съставът на кабинета, Гюров обясни: „Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета, но и да има нови лица“.

За поста вътрешен министър той обясни, че желанието на ПП е законът за КПКОНПИ в най-скоро време да бъде гласуван в парламента и това е едно от условията им при сформирането на кабинет. Постът ще бъде освободен и ще търсим друг човек, „който да може да стъпи в обувките на г-н Рашков“, допълни Гюров.

За това дали ще има нова формула на властта, той каза: Размишляваме върху формула, която да бъде по-гъвкава. През последните 6 месеца видяхме кои неща работят и кои не и затова най-вероятно ще има промяна и във формулата при министерствата.

„Най-голямата грешка, която отчитаме, е, че дадохме доверие на политически формации, които не взимат самостоятелни решения и работят с брокери. Ние не работим с брокери“, категоричен е Гюров.

За своето политическо бъдеще той заяви, че остава в Народното събрание и не е мислил в посока изпълнителна власт./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...