Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Една пълна шестица и три отлични оценки на приемните изпити в УХТ днес
Градът Образование Пловдив

Една пълна шестица и три отлични оценки на приемните изпити в УХТ днес

Четири отлични оценки получиха кандидат-студенти в Университета по хранителни технологии (УХТ) на редовния приемен изпит днес.
Две са по Математика, а другите две са по Химия и опазване на околната среда, като едната от тях е пълна шестица.
Изпитът по Математика започна в 9 ч., а по Химия и опазване на околната среда в 11 ч. Кандидатите имаха по 60 минути, за да отговорят online на 25 въпроса. Резултатите бяха обявени веднага след приключването.

„Запазва се тенденцията. Близо 90% от явилите се днес се представиха успешно, както беше и на двете предварителни приемни сесии. Доволни сме, че в условията на сериозна конкуренция УХТ се предпочита от мотивирани и много добре подготвени кандидати, защото завършващите при нас имат отлични възможности за реализация“, заяви зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов.

Първото класиране ще бъде обявено на 3 юли 2022 г. на сайта на университета. Записването на приетите в първи курс ще бъде от 5 до 7 юли.
От понеделник – 4 юли 2022 г., желаещите да продължат образованието си при нас ще имат отново възможност да подават документи online, казаха от Учебен отдел./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...