Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Костадин Костадинов за Асен Василев: Премиерът в сянка излезе на светло
България Важно Политика

Костадин Костадинов за Асен Василев: Премиерът в сянка излезе на светло

Костадин Костадинов

Днес министър-председателят в сянка излезе на светло, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ и председател на парламентарната група на партията.

Костадинов коментира номинацията на съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев за министър-председател, с която най-голямата парламентарно представена политическа формация ще се опита да реализира проучвателния мандат за съставяне на кабинет, който днес ще получи от държавния глава. Според Костадинов няма никаква разлика между настоящия премиер в оставка Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, който ръководи и Министерството на финансите.

„Заявихме го и при консултациите при президента, че няма да подкрепим какъвто и да било кабинет в този тотално изчерпан и морално фалирал парламент“, каза още лидерът на „Възраждане“.

По темата за експулсирането на руските дипломати и ултиматума към България от страна на посолството на Руската федерация Костадинов коментира, че трябва да бъде свикан спешен Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при държавния глава, за което вече е изготвено предложение, подписано от представители и на други формации.

„Ние пуснахме сигнал до Софийска градска прокуратура, с който искаме да бъде разследвано лицето Кирил Петков за извършени от него престъпления по служба“, каза още Костадин Костадинов./ПловдивПрес

Още новини по темата

ДБ обсъжда нов кабинет, ИТН няма да подкрепи Асен Василев

Петков потвърди: Асен Василев е кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната”

Асен Василев ще е кандидатът на ПП за премиер

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...