Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Пловдивският депутат от ПП Росен Костурков: 25% е вероятността да съставим кабинет
България Важно Политика

Пловдивският депутат от ПП Росен Костурков: 25% е вероятността да съставим кабинет

Росен Костурков

25% е вероятността да съставим кабинет и да изпълним мандата”. Това каза в студиото на NOVA пловдивският депутат от ПП Росен Костурков.

„Ние ще се борим тази седмица да не отидем на избори, а да направим кабинет, с помощта на който и с помощта на парламента да изпълним минимума за тези 6 месеца тези 8 точки. Това е в момента приоритет. Но също така казвам, че ние сме готови и за избори, което изглежда по-вероятният вариант”, посочи той.

Смяната на Кирил Петков не дойде от левицата, а от оттеглянето на ИТН – на техните министри и падането на правителството, категоричен бе той. Допълни, че решението за смяна на кандидата за премиер е на Кирил Петков.

„Аргументите му бяха: „В момента изглежда национално отговорно другият лидер да бъде кандидат за премиер, за да може да проведем тези тежки преговори и разговори а за съставяне на правителство”, подчерта депутатът.

Той определи двамата съпредседатели на ПП като „уникално интелигентни”. И сподели лично мнение, че, поставяйки Асен Василев за премиер, партията им губи един много добър министър на финансите.

По думите на Костурков Кирил Петков остава като лидер на партията. „А какво ще работи, тази седмица ще стане ясно. За мен той трябва да остане в правителството”./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...