Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Политолог: Оттеглянето на Петков като премиер означава подчинение пред БСП
България Важно Политика

Политолог: Оттеглянето на Петков като премиер означава подчинение пред БСП

Цветанка Андреева

„Тази сутрин вече се намираме в нов политически контекст. „Решението за изгонване на 70 дипломати не беше подплатено институционално, макар и правилно геополитически. Оттеглянето на Петков като премиер означава подчинение пред БСП. Радев защити проруския интерес, а ГЕРБ даде знакова подкрепа. Това заяви за „Твоят ден“ по NOVANEWS политологът Цветанка Андреева.

По думите й нов импулс за кабинета няма да има, защото е „още от същото“. „Коалицията е заложник на БСП, евентуален нов кабинет ще е коалиция на политическо оцеляване. Радев е последователен, защитава руския интерес от първия си мандат.

Според политолога Слави Василев изгонването на 70 дипломати не е в интерес на националния ни интерес. „Партиите в НС нямат балансирана позиция по въпросите Изток-Запад. Няма смисъл да си разваляме отношенията с Русия не само заради русофилските настроения, но и защото ще предизвика отвращение“, смята той.

„Евроатлантизмът не може да прикрепи ГЕРБ в коалиция с ПП. Русия не е заплаха за България, руски войски няма да нахлуят у нас. Това са празни приказки“, каза още Василев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...