Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Президентът Радев връчи мандата на Асен Василев
България Важно Политика

Президентът Радев връчи мандата на Асен Василев

Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев

Президентът  Румен Радев  връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател от „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Василев влезе на „Дондуков“ 2 в компанията на председателя на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, на премиера в оставка Кирил Петков и на бившия парламентарен шеф Никола Минчев.

„ПГ със свое решение номинира за кандидат министър-председател Асен Василев“, каза  Андрей Гюров пред държавния глава.

„В изпълнение на Конституцията и в резултат на вота на недоверие ви връчвам проучвателен мандат. България е в икономическа, политическа и социална криза. От вчера имаме и външнополитическа криза“, обърна се Радев към Василев.

„Спомняте си, че при връчване на мандата на сегашното правителство в оставка, предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система, статуквото ще потърси своя реванш. Българските граждани имат нужда от сигурност, от надеждна защита на обществения интерес. Това означава най-вече отговорност и усилия за съставяне на стабилно правителство, което да отговори на интересите им.

Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес“, каза още президентът и му връчи мандата.

„За мен това е една огромна отговорност. Мисля, че всички сме наясно, че в кризите, които България трябва да посрещне, е изключително важно да имаме кабинет, който да работи в интерес на гражданите“, каза от своя страна Василев.

„Продължаваме промяната“ ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...