Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Борисов за руските дипломати: Правителството има пълната ни подкрепа
България Важно Политика

Борисов за руските дипломати: Правителството има пълната ни подкрепа

Бойко Борисов
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Винаги съм казвал, че гласът на народа е глас Божий. Българският народ избра Кирил Петков за премиер. Хубаво, лошо – посоката, действията за оттегляне или привеждане в съответствие на нашите и техните дипломати трябва да бъде продължено. Никаква крачка назад не трябва да дава правителството. Има пълната ни подкрепа. Защото това би значело капитулация, отказ от суверенитет. А ние не трябва да го правим”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг на ГЕРБ по повод изгонването на руските дипломати.

„Казахме, че докато не свърши войната всички действия на правителството за Русия ще бъдат подкрепяни. Ние подкрепяме член 11 със съответствието на бройките на дипломатите и прекомерното присъствие не само на руски дипломати, но и на обслужващ персонал. Това трябваше да се случи по друг начин. Външният министър, заедно с премиера, да слязат и да го обявят като решение на база на доклад на службите и да поемат политическа отговорност. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти, но това е минало“, допълни Бойко Борисов.

„Нотата и ултиматумът са обидни за нашето правителство. Обиден съм като българин”, каза Борисов.

Според него обаче подходът, по който е направено изгонването е бил „аматьорски“.

Войната в Украйна трябва да спре, и дотогава, макар и повтарям аматьорски, дилетански и абсолютно непрофесионални действия, трябва да бъдат подкрепени, за да стигнат докрай“, допълни Бойко Борисов.

„Сега има война, ние сме на страната на Украйна, на евроатлантическия свят. Нещата са черни и бели. Ако влезем в детайли и в глупостта им, ще излезе, че не сме от тази страна на чертата. А ние сме! Затова, абстрахирам се от имена. Мога всякакви епитети да им сложа. Ние подкрепяме действията на българско правителство. Ние подкрепяме действията, които са извършили, защото са избрани от народа. Щяхме да го направим по друг начин, без да скъсаме дипломатически отношения и без да се поставим в тази ситуация. Ако българите не искаме да катастрофираме, трябва да бъдем много единни, много силни“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Това, което не ни убива винаги е поправимо. Ние ще поправим и това. Непоправимо са милиардите, които за тези месеци изтекоха в джобовете им през руските посланици. За по няколко секунди отново са продавали газ на приближени фирми. Десетки милиони са им в джобовете“, отправи критики към управляващите Борисов.

По думите му българският народ е обеднял заради всичко това, а и ще обеднява и още повече.

Той коментира и новината от последните минути, че Кирил Петков няма да е кандидатът за премиера на „Продължаваме промяната“  при връчването на новия мандат.

„В България вече да не си лидер, защото лидерът на БСП не иска лидерът на ПП, лидерът на ПП не иска лидерът на ГЕРБ. Извинявайте, но тези лидери са повели стотици хиляди хора след себе си. Лидер да не си! Защо? Защото никой не иска с тях да си играе. Каква работа ми е на мен да отговарям кой ще е лидер на друга партия. Работата ми е този, който ще е там, да е истински лидер“, коментира лидерът на ГЕРБ./ПловдивПрес

Още новини по темата

Военният министър Заков: Изгонването на руските дипломати е логично

В 12 ч. изтича ултиматумът на Русия за изгонените дипломати

Генчовска: Не съм подписала аз решението за дипломатите, получихме указания от началника на кабинета

Митрофанова заплашила: Късаме дипломатическите отношения, ако не отмените изгонването

Бойко Рашков: Решението за гоненето на руските дипломати не е еднолично

Радев: В президентството не е постъпвал доклад от ДАНС за шпионаж на руски дипломати

Кирил Петков: Решението за руските дипломати не е мое

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...