Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Петков: Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората
България Важно Политика

Петков: Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората

Кирил Петков
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Нито един посланик не трябва да си позволява да дава ултиматуми на българската държава със срок от 24 часа в 12 часа. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков в отговор на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова и думите ѝ, че ще повдигне въпроса за закриването на Посолството на Русия в България.

Държим си на позицията, каза Петков. „Моята молба към руското правителство е да оттеглят тази нота и този тип заплахи да бъдат коригирани, и да и се направи забележка, че тя няма право да слага на линията отношенията между двете държави.

Трябва да се каже ясно, че няма опасност за каквото и да било. Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората и от руското външно министерство ще ѝ кажат да смекчи този тон, защото той не е продуктивен. Имаме много неща и диалози, които тепърва по всичките въпроси да се проведат. Този тип реторика освен с плашещи думи пред българския народ, нямат никаква стойност“, каза Петков.

По думите му 70 служители, които си отиват е сериозна бройка, но тези, които остават – 43 служители също е много висока бройка.

Ако 43 им се струва малка бройка, да видят другите посолства в Европа, каза Петков.

„Г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите и това, което казах ясно е, че дипломатическите отношения трябва да продължат. Имаме история. Нашите народи са приятелски народи, но това, което не трябва да си мисли никоя държава, че нечий си дипломат може да поставя условия на една независима, свободна България от днес за утре – няма как да се случи“, обяви Петков.

По време на инспекция на интерконктора с Гърция Петков коментира и обявената преди часове номинация на Асен Василев за премиерския пост в евентуално бъдещо правителство на „Продължаваме Промяната“.

„Трябва да покажем, че няма пост, който да е по-важен от това да спасим България от криза. Василев има безупречна репутация, невероятна честност и аз ще съм горд да продължим работата си заедно“, каза Петков. И допълни, че следващата седмица партията му ще започне преговори за формиране на кабинет. Очаква на масата да седнат и независими депутати.

По отношение на новата газова връзка премиерът в оставка подчерта, че кабинетът му е изпълнил обещанието си да има газ в тръбите до 1 юли.

„Видях 42 бара напълнени тръби. Вече официално имаме алтернативно трасе. Това е истинската диверсификация. А азерският газ е в пъти по-евтин от този на „Газпром”, отбеляза Петков./ПловдивПрес

Още новини по темата

Митрофанова: Повдигам въпроса за закриването на руското посолство в България

Петков на Митрофанова: Остават ви 43 служители в София, ние в Москва имаме едва 12

Митрофанова заплашила: Късаме дипломатическите отношения, ако не отмените изгонването

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...