Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Ракетни атаки по Одеса тази нощ, поне 17 загинали
Важно Войната в Украйна Свят

Ракетни атаки по Одеса тази нощ, поне 17 загинали

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Най-малко 17 души са загинали при две руски ракетни атаки над Одеса тази нощ. Поразени са 9-етажна жилищна сграда и почивна база, съобщават от Одеската областна администрация.

Руска ракета се заби в девететажна жилищна сграда в покрайнините на Одеса. По последни данни са загинали 14 души, включително едно дете. Служители на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна работят на мястото на ракетно нападение.

Други трима починали са открити в близката почивна станция, където е паднала втората ракета. Ударът е попаднал в покрайнините на Одеса.

Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че при ракетен удар в покрайнините на Одеса са загинали 14 души във висока жилищна сграда и още трима в почивна база.

„На 1 юли около 01:00 ч. в селище от градски тип в Белгород-Днестровски район в резултат на ракетния удар е имало частично разрушаване на девететажна жилищна сграда с последващ пожар на прилежащия към нея магазин на площ от около 20 кв. м. Към 06:00 ч. 14 души са загинали, а 30 са ранени, 3 от тях са деца“, съобщиха от службата.

От министерството съобщиха, че седем души, включително три деца, са били спасени изпод развалините.

През изминалите дни атаките срещу пристанищния град зачестиха. Крайно тежка остава ситуацията и в Донбас – в районите на Северодонецк и Лисичанск сраженията продължават.

Стана известно, че в кулоарите на приключилата среща на върха на НАТО в Мадрид, Германия и Испания са обсъдили потенциалната доставка на германски танкове в Украйна.

Сред акцентите в среднощното изказване на украинския президент Володимир Зеленски беше оттеглянето на руските сили от Змийския остров.

Той благодари и на Чехия, която от днес поема председателството на Европейския съвет, за това, че е обявила възстановяването на Украйна като един от приоритетите на шестмесечния си мандат.

„Безспорно най-важната дума днес е Змийският остров – за него се говори толкова много в деня на пристигането на руския кораб. Сега той си тръгна – завинаги, и островът отново е свободен. Змийският остров е стратегическа точка и значително променя ситуацията в Черно море. Той не гарантира сигурност, не гарантира, че врагът няма да се върне. Но вече значително ограничава действията на окупаторите. Стъпка по стъпка, ние ще ги изгоним от нашето море, нашата земя и нашето небе“, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски./ПловдивПрес

Още

Руските сили са напуснали Змийския остров

Граничарите от Змийския остров са живи, в плен

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...