Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Алеята на бул. „Свобода“ грейна в нова премяна и светлини
Градът Пловдив Район Западен

Алеята на бул. „Свобода“ грейна в нова премяна и светлини

Нова настилка, осветление и пейки. Деца и родители са насядали по пейките, възрастни дами си бъбрят под сянката. Приветлива и спокойна атмосфера – така изглежда алеята, която до скоро беше прашна, осеяна с чакъл и трудна за преминаване.
„Не можах да снимам Дейвид Култард, защото мина много бързо. Но пък снимах обновената алея на бул. Свобода. Осветена, с нови пейки и нова настилка бързо стана любимо място на много хора. Да си я ползваме отговорно и със здраве!“, написа в социалните мрежи кметът на район „Западен“ Димитър Колев.


Алеята е дълга общо 500 метра, пресича я улица „Владивосток“. Пешеходният участък ще бъде преасфалтиран, предвижда се да бъде зададен и наклон за правилно отводняване при валежи от дъжд. Ще бъде изградено изцяло ново осветление, каквото към момента липсва, като то ще бъде осигурено от 50 модерни лампи. Планирано е поставянето на 50 нови пейки и 50 кошчета за отпадъци.


„По този начин тази алея, която е изключително посещавана, ще придобие един изцяло нов вид. През годините сме имали много жалби заради лошата настилка и липсата на осветление. Сега това ще се промени и тук ще изградим една прекрасна паркова среда с огромните дървета, които са около нея. Вярвам, че алеята ще стане още по-любимо място за пловдивчани, като след ремонта тук ще могат да се карат велосипеди, ролери, ще я направим достъпна и за майки с колички. Така продължаваме политиката си да откриваме нови паркове и да разширяваме зелените площи в „Западен“, категоричен е кметът на района Димитър Колев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...