Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Имоти » Модерен дизайн на баня: тенденции през 2022 г.
Имоти

Модерен дизайн на баня: тенденции през 2022 г.

Модерен дизайн на баня тенденции през 2022 г

Банята отдавна е престанала да бъде само санитарно помещение. Това е пълноценна стая, чийто интериор трябва да бъде не по-малко обмислен от декора на спалня или хол.

Минимализъм

В пространство, малко като в банята, минимализмът означава преди всичко липсата на визуален шум. Тук се зареждаме с енергия сутрин и се отпускаме след тежък ден – интериорът трябва да е благоприятен за това.

Средата трябва да бъде удобна, визуално просторна (дори площта да е само няколко квадратни метра), изпълнена с въздух. За да постигнете този ефект в малка баня, използвайте затворени системи за съхранение и интелигентни уреди.

Естествени цветове

Цветовата схема винаги е въпрос на лични предпочитания: някой харесва спокойно бежово, а друг харесва ярко синьо.

През 2022 г. модерният дизайн на банята ще се основава на благородни, приятни за окото естествени тонове. Те могат да бъдат разделени на няколко групи:

  • Нюанси на почва, пясък, земя. Това са всички вариации на бежово, сиво, кафяво: от светло пясъчно до кафяво с червен подтон.
  • Други природни елементи са вода, огън, въздух. Ако харесвате ярки цветове, тогава, когато избирате плочки за баня се обърнете към дълбоките естествени тонове: зелено, червено-оранжево, синьо.
  • Цветове на минерали. Синьо, лилаво, изумрудено, наситено червено – ако искате да добавите тъмни тонове към палитрата, използвайте нюанси на скъпоценни камъни. Те ще направят интериора визуално по-скъп.

Благородни текстури в интериора на банята

За да не изглеждат спокойни и твърде плоски естествените тонове, дизайнерите ги допълват с ясно изразени текстури.

Най-добре е да използвате благородни материали, които в природата се характеризират с подбрани нюанси. И така, мрамор, камък , дърво, стъкло, бетон изглеждат интересно в интериорния дизайн на банята.

Това могат да бъдат както оригинални материали (например каменна мивка или мраморни плочи на стената), така и техните висококачествени имитации. В магазините можете да намерите плочки или порцеланови каменни изделия, имитиращи дърво, камък, мрамор, и да предадат текстурата на бетон или тухла с влагоустойчива декоративна мазилка.

Източник: remontira.bg

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...