Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Политика » С изгонването на руснаците Киро всъщност каза: Няма да си ходя в Канада!
Важно Диагнозите на д-р Харсъзов Мнения Политика

С изгонването на руснаците Киро всъщност каза: Няма да си ходя в Канада!

Ееех, Канада! Засега оставам в България, да я оправя.
Ееех, Канада! Засега оставам в България, да я оправя.
  • За пръв път наистина има някакъв шанс да се отървем от мутрите,  олигархията, 

 

Д-р Йордан ХАРСЪЗОВ, специален коментатор „По изборите“ и след това за ПловдивПрес


Няма спор, че последните събития разтърсиха държавата. А какво се случи – изгонихме 70 (седемдесет) руски „дипломати“ и това изведнъж ни нареди едва ли не сред най-русофобските страни.

Това, разбира се, не е съвсем така.

Трудно е да се определи този русофилски ген при българите, граничещ със стокхолмски синдром.

Даже и да ненавижда от вдън душа зверстваха на Путин и орките му в момента, средният българин чуе ли „Смуглянка“ или „Любе“, нещо му трепва в сърцето, все едно да пуснеш „Чае шукарие“ на ромче.

Кирил Петков навярно е един от малкото, които нямат кой знае какъв афинитет към нобятната руска кална шир и душа, главно заради канадското си битие.

Но, разбира се, той не е малоумен

и много добре знае, че да споменеш у нас нещо за Русия, което да не е пропито от овчи възторг и „благодарност за освобождението“, е все едно в ранното Средновековие да кажеш, че Земята се върти.

И не си е правил илюзии как след един такъв акт всички родни „евроатлантици“ ще ревнат в хор „като ранена в сърцето пантера“ – и надеждните коалиционни партньори от модерната лява, и от уж турската, а в действителност руска партия, и от неслучилото се нещо, съсипано в зародиш от демоните, вилнеещи между ушите на Слави.

Така че на довиждане да изгониш 70 руснаци

от България, без значение дали са шпиони, дипломати или градинари, със сигурност си е направо брутално решение.

Ако се запита човек защо му беше да направи това точно сега, вероятните отговори не са един или два.

Първото, за което би се сетил човек, разбира се е вечното „да се натегне на американците“. Навярно има и такъв момент, доколкото е ясно, че до голяма степен американците диктуват нещата у нас, но по-вероятно е главните причини да се коренят във вътрешната ни политика.

Със сигурност това означава, че той мисли за задаващите се избори и с това действие всъщност казва: „Не ме отписвайте, не мисля да си ходя в Канада!“

Но защо руснаците?

Първо по този начин той много ясно и категорично се позиционира в българската политика. При все по-засилващата се поляризация у нас, това е доста смел, някои биха казали самоубийствен ход, но учудващо би могъл да му донесе успех.

Със сигурност той знае, че няма какво да губи. Ако си тръгне тихо, на следващите избори може да постигне най-много второ място, а вече се е смразил с всички.

Първа, разбира се, ще е ГЕРБ, която се е снишила, от няколко месеца се прави на бяла и добра и скоро може да се окаже приемлива за коалиране. (Вижте какво се случи с БСП и Корнелия).

В политиката, поне българската, нещата очевидно са много динамични и всеки ден допринася за забравянето на кюлчетата, къщите в Барселона, кражбите от еврофондовете, безогледния рекет върху бизнеса.

Ако забелязвате, единствен Борисов подкрепи изгонването на руските дипломати. Като добавим странното му отсъствие от всякакви списъци Магнитски, това може да означава, че американците не са го отписали съвсем и ако е така, Петков със сигурност го знае.

Една от причините също така навярно е да може да каже: „Ето, обещах това и го направих!“ При несъмнено добронамерените си опити, той, честно казано, не може да се похвали с кой знае колко изпълнени обещания.

Над Дунав все още има един извинявайте два – моста, магистралата Шумен-Враца още не е започната,

същото е положението и с тунела под Шипка. И най-вече Иван Гешев продължава да си прокурорства на воля и хич не му пука.

Така че горките руснаци, които скоро могат да видят големите дувари на Кремъл, се явяват донякъде косвени жертви. Преди два месеца той каза, че руското посолство има прекалено голям и непропорционален брой служители у нас и това трябва да се промени. Всъщност тяхното изгонване се оказа единственото изпълнимо нещо за краткото време, което му оставаше.

Но по-важното, както стана дума, е че по този начин той заяви точно къде ще се намира в бъдеще в българската политика.

С това действие, със скъсването на договора с Газпром,

както и с цялото си говорене, той демонстрира категорично, че неговата партия няма да има нищо общо с Русия. И че няма да допусне никакви зависимости – нито исторически, нито романтични, нито финансови. Нещо, което никой преди него не може да каже и всички да му повярват без сянка на съмнение.

Навярно идеята му е по този начин да мобилизира тези,

на които безпарoнонното присъствие на Москва

във всички сфери у нас отдавна им е дотегнало

А кратък преглед на социалните мрежи показва, че те никак не са малко.

А в контекста на войната в Украйна все повече българи започват да разлюбват Русия. Казвайки Русия, всъщност трябва да имаме предвид нейните храненици у нас, които вече трето поколение не пускат кокала и главно заради които уж по-изостаналите ни съседи ни се смеят като на уникални дебили, които 15 години са в ЕС, а са на техния хал, ако не по-зле.

Щом едни северномакедонци, дето са колкото китайско село, си позволяват така да се гъбаркат с нас, можем да си представим какъв ни е имиджът навън

Така че идеята е да се изчисти това продажно и алчно котило, а не толкова да се смразяваме с държавата Русия. С нея навярно някой ден ще се разберем, стига да не реши и нас да денацифицира.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...