Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Зеленски поиска милиарди за въстановяване на Украйна
Важно Войната в Украйна Свят

Зеленски поиска милиарди за въстановяване на Украйна

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски призова за международна помощ за възстановяването на страната след края на войната, предаде БТА като се позова на ДПА.

„Необходимо е не само да бъде възстановено всичко, което са унищожили окупаторите, но и да се положат основите на нашия живот – безопасен, модерен, удобен, достъпен“, каза той в среднощното си видеообръщение. По думите му ще са нужни „огромни инвестиции, милиарди, нови технологии, по-добри практики, нови институции и разбира се реформи“. „Няма значение колко ни е трудно днес; не трябва да забравяме, че ще има утре“, допълни украинският президент.

Зеленски използва видеообръщението си, за да напомни на своите съграждани, че войната е далеч от своя край.

„Нейната жестокост се засилва на някои место и това не бива да се забравя“, каза той и призова украинците да помагат на пострадалите в конфликта.

За понеделник в Лугано, Швейцария, е насрочена конференция на потенциални около 40 донора, на която правителството в Киев възнамерява за пръв път да изложи приоритетите си за възстановяването на опустошената от войната страна. „Всъщност това е най-големият икономически проект на нашето време в Европа и изключителна възможност за изява на всяка държава, на всяка компания, които ще поканим да работят в Украйна“, каза Володимир Зеленски, цитиран от украинската агенция УНИАН. Той добави, че от бойните действия е пострадала територията на десет области в страната.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...