Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Суматоха » Свидетели на приказни сънища – цветове и шарки на спално бельо
Суматоха

Свидетели на приказни сънища – цветове и шарки на спално бельо

Свидетели на приказни сънища - цветове и шарки на спално бельо

Естетиката на спалното бельо се влияе от модните тенденции по същия начин като облеклото. Но обикновено ни е трудно да проследим тези промени, тъй като семейството използва добро спално бельо повече от една година, така че подновяването на запасите е доста бавно. Освен това при избора на нов спален комплект винаги се стараем да съобразим декора му с интериора на спалнята, а това също ограничава избора.

Модни тенденции

Особено популярни са флорални шарки в наситени и живи цветове, върху бял или мек пастелен фон. Те перфектно съвпадат с модната тенденция „винтидж“, която предполага акцент върху бяло-розово-кремави цветове, изобилие от волани, фина дантела и елегантна бродерия.

В декора на модерното спално бельо са използвани разнообразни щампи. Включително – „фотографски“ ( 3D спално бельо ). Монохромните копмлекти с различни нюанси все още са на мода, особено синьо, розово, тюркоазено, жълто, зелено, люляк.

Струва си да споменем модните абстрактни и геометрични орнаменти, карета и райета. „Ориенталската тема“ остава много актуална, представена както от луксозна индийска многоцветност, така и от японска сбитост.

Водещите производители на домашен текстил не случайно се опитват да следват принципа на събиране. Смята се, че всички елементи на спалния комплект трябва да принадлежат към една и съща серия, въпреки че понякога комплектът може да бъде „разбит“ с неща от друга колекция, но комбинацията трябва да бъде обмислена и естетична. Например, бели калъфки за възглавници и завивка, украсена с розови цветя, могат успешно да се комбинират с обикновени розови чаршафи. Или кремави калъфки за възглавници и чаршафи – със зелена завивка.

Между другото, текстилните аксесоари за банята – кърпи, халати, пижами – също обикновено се избират в съответствие със спалния комплект. Трябва обаче да се отбележи, че изборът на това или онова спално бельо се определя не само от стила на спалнята и модните тенденции, но и от духовното настроение, което искате да създадете, когато си легнете.

Източник: spalno-belyo.com

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...