Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Георги Първанов: Напълно естествено е премиерът да бъде сменен, изход от политическата криза не се вижда
България Важно Политика

Георги Първанов: Напълно естествено е премиерът да бъде сменен, изход от политическата криза не се вижда

Георги Първанов

„Поведението на досегашния премиер създаде най-много проблеми на държава, не само на коалицията. Поведението му е непредсказуемо, откровено скандално на моменти, така че нищо по-естествено от това той да бъде сменен. Надявам се, да не е на ключова длъжност в момента, тоест да не продължават проблемите“.

Това обяви пред Bulgaria ON AIR Георги Първанов – президент на България от 2002 до 2012 година.

Той определи като безпрецедентно експулсирането на 70 дипломати и служители на руското посолство у нас и прогнозира тежки последствия. Посъветва да не се допускат антируски настроения в България, както и антибългарски в Русия.

„Огромна част от тях не са си помисляли за шпионаж. Аз слушах заместника на г-жа Митрофанова, който говореше много искрено и честно. Познавам го и съм сигурен, че това, което каза, е вярно – тези хора обичат България и ние им направихме зло, както и на всички наши приятели в Русия“, посочи той.

Тежка зима, която може да се превърне в предизвикателство за много българи, прогнозира Първанов.

„Ако нямаме договор с „Газпром“, някой трябва да каже откъде ще вземем газ. С инцидентни доставки на втенчен газ от САЩ няма да се получи. Не вярвам да стане и с азерския газ, който е 1/3 по-малко от това, което потребяваме. Тръгваме неподготвени към зимата. Не виждам някой от новите стари управляващи да мисли сериозно в тази посока“, коментира още той.

„България е в политическа криза, а изход не се вижда. Шансът за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание е минимален, смята Първанов. Ще излезе първият проблем – независимо от какво естество – дали ще е енергетика, цените, инфлацията, продоволствената криза и ще се срутят с гръм и трясък, така че не съм оптимист“, добави Първанов.

И призова за конструктивен подход в отношенията по оста София – Скопие, но не по пътя на въздействие върху европейските институции./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...