Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Карловци: Докога ще ни лъжете, г-н кмете?
България Важно Карлово Регион

Карловци: Докога ще ни лъжете, г-н кмете?

Кадър: БНТ

Около 50 души блокираха тази сутрин разклона от главния път Пловдив – Карлово към индустриалната зона в знак на протест срещу лошото състояние на улиците в Южната индустриална зона и бездействието на Община Карлово. Протестиращите издигнаха плакати: „До кога ще ни лъжете, г-н кмете?“.

„Дупките са се превърнали в кратери, не се почистват боклуците, не се поддържат и зелените площи. Първият сигнал, който пуснахме към Общината за проблемите е от октомври миналата година. От февруари тази година представители на фирмите в Индустриалната зона, наематели, служители, клиенти имаме срещи със зам.-кмет Николай Цветков, но реакцията е нулева. Вече няколко месеца слушаме как ще започнат кърпеж на дупките, но остават само лъжливи думи, тъй като няма никакви действия“, разказаха организаторите на протеста.

Те умишлено изброиха имената на отговорните общински служители, които са запознали с проблемите в зоната – заместник-кмета Николай Цветков, главния архитект Филип Филипов, началника на отдел „Устройствени схеми и планове, кадастър и регулация, инвестиционни проекти и контрол по строителството“ – инж. Матьо Писачев, началника на отдел „Строителство, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура“ – Павлена Станева, началника на отдел „Екология, управление на отпадъци и природни ресурси“ – Милена Ковачева.

Първите сигнали за лошото състояние на инфраструктурата в района датират още от 2013-а, 2014-а година, обясниха протестиращите. Кметът Емил Кабаиванов е обещал, че дупките ще бъдат закърпени, тъй като в общинския бюджет са заделени 60 000 лева само за запълване в зоната, но резултат все още няма.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...