Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Румен Христов: Вървим към избори
България Важно Политика

Румен Христов: Вървим към избори

Румен Христов

Не виждам възможност да се състави кабинет в 47-ото Народно събрание. Това заяви в „Още от деня“ по БНТ  председателят на СДС Румен Христов. Той поясни, че няма 121 депутата, които да осъществят избора на ново правителство. По думите му вторият и третият мандат също ще бъдат неуспешни. Вървим към избори, обобщи той.

Румен Христов коментира какво е довело до свалянето на правителството на Кирил Петков. На първо място той посочи закъснелите и недостатъчни компенсации, ненасочени там, където са били необходими.

Аргументът, че трябва да бъдат приети 22 закона, за да може България да получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост, според Христов, е неоснователен.

„Тези закони трябваше да започнат да се изработват доста отдавна. Този парламент е „ялов“, защото не приема никакви основни закони, основно се занимава с изслушвания, дебати, опити за налагане на реформи, които не са толкова важни към настоящия момент“, допълни той.

Категоричен е, че политиката, касаеща управлението на държавата, трудно може да бъде осъществявана с тези парламентарни сили в настоящето НС.

Румен Христов отказа коментар на въпроса дали е търсен от „Продължаваме промяната“ с цел да подкрепи новото правителство. Увери, че от парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да има нито един депутат, който да подкрепи правителството. „Ще влезем в пленарна зала. Няма да има случайно закъснели или болни. Няма да подкрепим това правителство“, каза той.

Изключи възможността Бойко Борисов да се оттегли от лидерското място. Заяви, че е некоректно от управляващите да коментират други партии и да поставят условия, за да водят преговори с тях. Посъветва ги да гледат своите партии.

„Борисов е добър лидер, води си успешно партията и има толкова спечелени избори и най-малко тези, които бяха свалени от ГЕРБ-СДС и останалите формации, могат да кажат кой да бъде лидер на една или друга партия“, отбеляза Христов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...