Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Силни магнитни бури през юли, бъдете предпазливи
България Важно Здраве

Силни магнитни бури през юли, бъдете предпазливи

Силни магнитни бури връхлитат Земята през юли, сочат данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география. Аномалиите ще бъдат с различна интензивност през няколко периода на месеца.

Магнитните бури са най-силните прояви на въздействието на Слънцето върху Земята. Когато активността му се увеличи, голямо количество плазма изригва в космоса. Така нареченият слънчев вятър, който съдържа голям брой заредени частици, се сблъсква с магнитното поле на нашата планета, което действа като своеобразен щит.

В резултат на сблъсъка магнитното поле на Земята излиза от равновесие. Тези процеси се случват няколко пъти в месеца и в зависимост от интензивността и енергията на частиците на слънчевия вятър, могат да окажат определено въздействие върху целия живот на Земята, както и върху здравето на хората.

През юли се очакват два продължителни периода на магнитни бури, през които може да има слънчеви ветрове с различна интензивност. Първата седмица от месеца обещава да бъде спокойна, но от вечерта на 7 юли се очаква първата буря за този месец. Пикът ще бъде на 10 юли, когато може да достигне 4 от осем възможни точки, след което интензивността на слънчевия вятър постепенно ще започне да намалява.

Вторият период на магнитни бури се очаква от 14 до 23 юли. Той също ще бъде с различен интензитет, вариращ от 3-4 бала. Пикът му ще бъде на 23 юли, а от следващия ден до края на месеца магнитното поле на Земята ще влезе в равновесие, което ще се задържи до края на месеца.

През тези периоди хората може да страдат от мигрена, спад на кръвното налягане, здравето им може да се влоши значително и работата на сърдечно-съдовата система може да бъде нарушено.

Смята се, че по време на магнитни бури броят на инфарктите и инсултите се увеличава с 20%, наблюдават се изблици на психични заболявания, а при много хора се обострят хроничните заболявания.

За да се предпазите от влиянието на магнитните бури, е важно да наблюдавате времето на тяхното възникване, да рационализирате ежедневието си, да отделяте повече време за сън и да останете на чист въздух.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...