Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Стрелецът от датския мол е действал сам
Важно Инциденти Крими Свят

Стрелецът от датския мол е действал сам

Датската полиция предполага, че стрелбата в мол в Копенхаген, при която бяха убити трима души, а четирима бяха ранени тежко, не е тероризъм. Органите на реда добавиха, че стрелецът е действал сам и изглежда е избирал жертвите си на произволен принцип, предаде Асошиейтед прес.

Шефът на полицията в Копенхаген главен полицейски инспектор Сьорен Томасен каза, че жертвите – 17-годишно момче и 17-годишно момиче, и двамата датчани, и 47-годишен руснак – са били убити, когато вчера стрелецът открил огън в търговски център „Филд“, един от най-големите в Скандинавия.

Четирима души са настанени за лечение с огнестрелни рани – двама датски и двама шведски граждани – и са в критично, но стабилно състояние, заяви началникът на органите на реда в датската столица. Други няколко души са получили леки наранявания, докато са бягали от мола, добави той.

Томасен посочи, че полицията не разполага с данни някой да е помагал на стрелеца, който е идентифициран като 22-годишен датчанин. Полицейският шеф добави, че макар и мотивът да е неясен, нищо не подсказва, че е ставало дума за тероризъм. Томасен посочи, че по-късно днес на заподозрения ще бъдат повдигнати предварителни обвинения в убийство.

Полицейският шеф отбеляза, че в миналото заподозреният е търсил психиатрична помощ, предаде ДПА.

Втори канал на датската обществена телевизия разпространи неясна снимка на вероятния стрелец. Лицето на нея е с шорти, жилетка или блуза без ръкави и изглежда държи пушка в дясната си ръка.

„Изглеждаше много войнствен и гневен“, каза пред Втори канал очевидецът Махди ал Уазни. „Той ми говореше и казваше, че пушката не е истинска, докато го снимах. Изглеждаше много горд от това, което прави.“

На кадрите от мола се вижда как хората вътре бягат панически. След стрелбата в района имаше засилено присъствие на тежковъоръжени полицаи. Пред мола бяха паркирани и няколко противопожарни автомобила.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...