Новини от Пловдив » Асеновград » 6000 лева парична награда за заслужили спортисти в Асеновград
Асеновград Регион

6000 лева парична награда за заслужили спортисти в Асеновград

Еднократна парична сума в общ размер на 6000 лева за спортисти, постигнали високи резултати в международен план, беше отпусната от Общинския съвет в Асеновград. Предложението бе на заместник-кмета по хуманитарни дейности инженер Петър Петров. Катерина Бейчева от СК „Асеновец – Таекуон-до клуб“ и треньорът й Георги Шишков бяха наградени с 1000 лева.

Гросмайсторът от СКШМ „Асеновец 2006“ Иван Чепаринов и треньорът му Неделчо Чепаринов пък получиха 5000 лева. Решението за отпускането на средствата бе взето съгласно Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и спортно-туристическата дейност в община Асеновград.

Катерина Бейчева се класира в три дисциплини. Тя си заслужи един сребърен и два бронзови медала на Европейско първенство по таекуон-до ITF, проведено в Пореч, Хърватия. Бейчева се изправи срещу силна конкуренция и представи достойно Асеновград и България. Таекуондистката спечели II място „Специална техника жени“ и III място във „Форма жени“ и „Силов тест жени“ – всичко това отборно. В този случай, наредбата дава право да се наградят финансово състезателят и треньорът само за участието им в първенството, тъй като класирането, което са постигнали като екип, е единствено в отборни дисциплини.

Премията на Иван Чепаринов също му се полага съгласно наредбата. Той спечели III място на Европейско първенство по шахмат, провело се в Терме, Словения. Гросмайсторът е достигнал до почетната стълбица в конкуренция срещу 310 състезатели от 39 държави. С това класиране Чепаринов печели директна квота за България на предстоящото Световно първенство за мъже през 2023 г. „В последните години, предвид пандемичната обстановка, това е най-големият успех за българския шахмат“, посочват от федерацията./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...