Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Путин обяви: Продължавам “специалната си операция” в Украйна
Важно Свят

Путин обяви: Продължавам “специалната си операция” в Украйна

Руската армия продължава войната в Украйна, която беше наречена “специалната военна операция”. Това стана след установяването на контрол над Луганската народна република.

Продължението на войната обяви руският министър на отбраната след като докладва пред президента Владимир Путин за окончателното освобождаване на Луганската народно република.

“Въоръжените сили на Руската федерация продължават да провеждат специална военна операция”, заяви Шойгу.

В момента се извършва разминиране на Лисичанск и околностите му, доставят се хуманитарни материали и се оказва медицинска помощ на цивилни граждани.

След руски плен: Без ръка, крак, глухи и слепи. Как се върнаха военните от „Азов“?
Шойгу докладва и за загубите на украинските въоръжени сили като личен състав и като техника в рамките на операцията за превземане на ЛНР и отделно на Лисичанск.

Предложението за продължаване на операцията е дадено от генералите Лапин и Суровикин, става ясно от ТАСС. По този начин той потвърждава констатациите на Института за изследване на войната, който съобщава, че “двама високопоставени военни командири са отговаряли едновременно за тактическите действия в района на Лисичанск”.

От това експертите заключават, че Путин придава голямо значение на превземането на Лисичанск и разгръщането на руската армия до административните граници на Луганска област.

Той също така присъжда званието “Герой на Русия” на командира на групировката “Център” генерал-полковник Александър Лапин и на заместник-командира на 8-ма армия от Южния военен окръг генерал-майор Еседула Абачев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...