Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Радослав ще получи двойна диплома – от УХТ и от Университета AERES
Градът Образование Пловдив

Радослав ще получи двойна диплома – от УХТ и от Университета AERES

Радослав Трифонов

Винаги съм имал желание да пътувам в различни държави, да събирам нови впечатления от живота там и едновременно с това да уча. Това каза Радослав Трифонов, който ще получи двойна диплома от Университета по хранителни технологии в Пловдив и от Университета по приложни науки AERES в Нидерландия.

Младежът тази есен заминава за Дронтен, след като успешно премина изпитите за бакалавърска степен в Нидерландия. За мен те бяха лесни, казва Радослав, който тук е завършил първите 3 години в специалност „Хотелиерство и ресторантьорство“.

Отиването му е възможно, тъй като между двете висши училища е подписан меморандум за двустранно сътрудничество в научно-изследователски и образователни проекти. Споразумението дава възможност на студентите да получават двойни дипломи от България и Нидерландия. Те признават първите 3 години от бакалавърската програма при нас, а ние – последната при тях, заяви доц. Иван Обрешков, от катедра „Хранене и туризъм“ в УХТ. Университетът AERES е с три факултета в Нидерландия, разположени в три локации – Алмере, Дронтен и Вагенинген.

Двойната диплома се признава в цяла Европа, но на практика дава възможност да се работи в цял свят. Трифонов възнамерява да търси реализация в Азия или в САЩ. Затова, докато е в Нидерландия, ще изучава и мандарин, който се надява да му отвори вратите към Китай.

Обучението в двете висши училища е възможност за студентите да съчетаят източноевропейското и западноевропейското образование, както и да усвои културата и манталитета на двете държави, посочи доц. Обрешков.

Радослав Трифонов

За своя студент Радослав казва, че е с интереси в научната сфера, има собствени проучвания и участие в конференция. Той е първият студент, който заминава за Нидерландия след Ковид пандемията. Преди това имаше наша студентка, която участваше по съвместната ни програма за получаване на българска и нидерландска диплома, каза доц. Обрешков.

Той припомни, че двете висши училища поддържат тясно сътрудничество. Така през есента на 2021 г. студенти и преподаватели от Университета AERES посетиха УХТ – Пловдив и участваха в семинар.
Проф. Кийс Шипър, преподавател в Университета AERES, бе гост през април и запозна студентите от УХТ с възможностите за обучение в нидерландския университет.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...