Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Радостин Василев: Ако аз стана министър на МВР, на мафията Рашков ще им се стори като песен
България Важно Крими Паметни фрази Политика

Радостин Василев: Ако аз стана министър на МВР, на мафията Рашков ще им се стори като песен

Радостин Василев
Радостин Василев

„За вътрешен министър не е воден разговор, но си мисля, че този въпрос кара голяма група от хора да изпитват панически ужас, защото нещата ще бъдат неконктролируеми за мафията, Рашков ще им се стори като пролетна песен“. Това заяви от ефира на бТВ спортният министър в оставка Радостин Василев.

Той все пак уточни, че още не са обсъждани конкретни имена за кабинета „Василев“, а разговорите се водят върху управленската програма за следващите 6 месеца.
Според Василев отцепилите се от ИТН независими депутати ще се срещнат в следващите дни и вероятно ще излязат с обща позиция. Самият той не поддържал връзка с никой от останалите в ИТН от деня на напускането му. „Не съм търсил повече подкрепа от тях, колегите разговарят с тях, аз не, защото мисля, че да убеждаваш някого дълго време за нещо, което е от национална отговорност, не е добър начин да намираш подкрепа“.

„Не съм разговарял с Виктория Василева. Аз много я уважавам, тя е човекът, който реално е създал ИТН. Смятам, че постъпва правилно, но не знам мотивите й да напусне парламента. Тя много преди нашите срещи за напускането на партията е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие. Тя беше с мен в деня преди да напуснем, но не знам защо не напусна тогава“, разказа още Василев.

Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни и те могат и трябва да говорят с всички – избиратели и депутати. През последните дни виждам много агресивно говорене от страна на двамата служители на Трифонов и пълно мълчание на останалите. Служители – защото те не са изпратени в НС, за да защитават държавата, а волята на Трифонов, коментира още Василев по повод Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Според спортния министър в оставка днес трябва да бъде готов планът за управление. Василев даде положителна оценка за решението на Кирил Петков да се откаже от премиерското място, защото така е показал, че не на всяка цена иска да е премиер. „Нинова си има основания за това искане, знаете отношението на партията към Русия, тя има право за това искане. Асен и Кирил са много различни, това е видимо и с просто око. ПП има доста дълга скамейка, за разлика от ИТН“.

Василев коментира и въпроса с изграждането на стадиона на ЦСК – те сами ще си го изграждат, инвестицията ще е от клуба, държавата няма ангажимент. До края на годината трябва да са подготвени всички документи. Има устройствен план, но все още няма разрешителни документи.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...