Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Димитър Манолов: Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата
Бизнес България Важно

Димитър Манолов: Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата

Димитър Манолов

„Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата“. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа. „Според някакви пари ни се предлага да си досъсипем държавата, най-вече нейната енергетика. Защото в него са предвидени разни неща, които ще доведат до смъртта на българската енергетика – въглищната такава“, посочи като причина той.

Според Манолов бихме могли да се откажем парите по Плана – „тези 6-7 милиарда евра и да си запазим енергетиката, която в момента ги продуцира в рамките на по-малко от година”, категоричен бе Манолов.

Той коментира и парите на държавата. „Твърде възможно е бюджетът за следващата година да бъде приеман през април-май по време на годината, което е абсурдно само по себе си”. Синдикалистът отчете като положителни поправките, направени между двете четения на бюджета, по средствата за образованието, за развитието на предприятията за градския транспорт в България, за заплати в МВР, музеите и библиотеките и в Здравната каса.

Това според него обаче е станало за сметка на буферите. „Сега тези буфери са намалени, завишиха им прогнозата за събираемостта и ще видим докъде ще стигне”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...