Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Кметът на „Източен“ и директорът на пожарната наградиха ученици от СУ „Симон Боливар“ СНИМКИ
Градът Пловдив Случка на деня

Кметът на „Източен“ и директорът на пожарната наградиха ученици от СУ „Симон Боливар“ СНИМКИ

Четири амбициозни момичета от СУ „Симон Боливар“ получиха почетни грамоти за личен принос и проявена висока социална отговорност. Те им бяха връчени по съвместна инициатива от кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и директора на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

Момичетата на възраст 13 и 14 години, представиха област Пловдив на националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ във Велико Търново, в оспорвана надпревара между 28 отбора. Месец по-рано със завидни умения пребориха връстниците си в регионалното съревнование и спечелиха първото място сред в областта, така получиха възможност да представят Пловдив на национално ниво.
След връчването на грамотите Рая Борисова, Даниела Георгиева, Илиана Новачовка и Йорданка Терзиева разказаха за предизвикателствата и изпитанията, които е трябвало на преодолеят по време на състезанията.

„Винаги давайте 100% от себе си в образование, в работата, в забавлението, в целия живот. Желая ви късмет във всяко едно начинание“, каза на девойките Иван Стоянов и ги поздрави за успехите им.

Комисар Мангараков ги посъветва да бъдат себе и заяви, че доброволчеството е за хора с големи сърца и е важно да запазят това огънче през целия си житейски път.

Ученичките бяха придружени от своята ръководителка Светлана Почева, която ги подкрепя и им помага за подготовката, раздавайки се от сърце за тях.


Районният кмет обеща да се включи с осигуряване на екипи и подобряване на базата за тренировки в СУ „Симон Боливар“ през следващата година./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...