Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Медведев: Идея да се накаже страната, която притежава най-големия ядрен арсенал в света, е абсурдна
Важно Свят

Медведев: Идея да се накаже страната, която притежава най-големия ядрен арсенал в света, е абсурдна

Дмитрий Медведев

Бившият руски президент Дмитрий Медведев напомни днес за последиците от прибягването до ядрено оръжие и отхвърли евентуалните санкции срещу Москва от международното правосъдие. Той имаше предвид разследването, което Международният наказателен съд води за предполагаеми военни престъпления в Украйна, предаде Франс прес.

„Дори самата идея да се накаже страната, която притежава най-големия ядрен арсенал в света, е абсурдна. И това създава потенциална опасност за съществуването на човечеството“, пише в Телеграм Медведев, който в момента е заместник-председател на влиятелния Съвет за сигурност на Русия.

В поста си той коментира и Съединените щати, като ги обвинява в амбиция да изправят Русия пред международното правораздаване, при положение, че Вашингтон никога не е бил наказван за войните, водени от САЩ по целия свят, и които, посочва Медведев, коствали живота на 20 милиона души.

Дмитрий Медведев беше президент в периода 2008 – 2012, когато Владимир Путин напусна за кратко Кремъл и пое правителството заради ограничението за последователни президентски мандати.

В миналото възприеман като умерена политическа фигура, Медведев, който на свой ред ръководи правителството през 2012 – 2020, след началото на офанзивата в Украйна е един от най-яростните противници на Запада. Последните му изказвания често са изключително крайни, така например нарича противниците на Русия „копелета“ и „изроди“.

Международният наказателен съд в момента провежда разследване за предполагаеми военни престъпления, извършени в Украйна от руските сили. Москва упорито отрича всички нарушения, в които нейните въоръжени сили са обвинени: обстрел на цивилно население, масови екзекуции, изнасилвания и други, като на свои ред обвинява Украйна във военни престъпления./ПловдивПрес

Фон дер Лайен: Да се готвим за пълно спиране на руския газ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...