Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » При ареста Георги Семерджиев бил в „не съвсем адекватно“ състояние
България Важно Крими Съд и Прокуратура

При ареста Георги Семерджиев бил в „не съвсем адекватно“ състояние

От прокуратурата, СДВР и НСлС дадоха брифинг с подробности по задържането на обявения за национално издирване шофьор Георги Семерджиев, който направи тежка катастрофа снощи и уби две момичета в София. Той е задържан около 13.30 часа при спецакция на СДВР и сектор „Кобра“. Разследването е под надзора на Софийска градска прокуратура и НСлС. Началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков не коментира какво е споделил задържания Семерджиев. Открит е на адрес, на който по принцип не е регистриран. Криминално проявен е. Според предварителната информация, заедно с него е имало още един пътник, жена. Автомобилът е бил спрян от движение, но е управляван с фалшиви номера.

Ясен Тодоров от НСлС заяви, че по-рано са проверили адреса, на който е бил регистриран Семерджиев. Той е открит в „не съвсем адекватно“ състояние. Ще бъде заведен в медицинско заведение, за да му бъде взета кръвна проба.

Сигналът за катастрофата, възникнала в района на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, бе подаден снощи в 23.08 ч. Според данните до момента автомобилът, който мъжът е управлявал, се е движил от НДК с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се е блъснал в асансьора на метростанцията. От силния удар колата се e разцепила на две и едната половина удря смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили по тротоара.

След инцидента шофьорът успява да избяга. Той е с множество криминалистични прояви, включително и такива с наркотични вещества. Заради извършени нарушения на Закона за движение по пътищата е с отнето свидетелство за управление.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...