Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Построиха вълшебен комплекс за децата край Гребната база
Градът Пловдив Район Западен

Построиха вълшебен комплекс за децата край Гребната база

Имах възможност днес да видя монтирането на новите съоръжения за игра на детската площадка до Младежкия център на Гребната база, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

„Впечатлен съм от единствената по рода си в България кула за деца. Проектът, който се изпълнява от община Пловдив, върви по план и в най-скоро време децата ще имат възможност да играят на разширената площадка“, коментира кметът на района.

Първият вариант на площадката, която е и една от най-посещаваните в града, беше изграден през 2015 година и беше пригодена за деца с физически увреждания.

Предстои в близките дни с кран да бъдат подредени най-високите части. Ще бъде положена и ударопоглъщаща настилка.

Новите съоръжения са общо 6 на брой, като сред тях е и впечатляваща кула, която е единствена по рода си в България.

Проектът, който се изпълнява от община Пловдив, върви по план и в най-скоро време децата ще имат възможност да играят на разширената площадка.

Подобрението на съоръжението тече в момента, като за целта са предвидени шест нови уреди за игра и забавления. Те ще бъдат за деца от 1 до 5 години и от 5 до 12-годишна възраст.

За първи път в България се монтира подобен игрови комплекс, а според изпълнителя на фирмата към момента има само още един такъв изграден в Германия.

На плошадката ще могат да играят двойно повече деца и ще има повече място, особено събота и неделя, когато посещението е наистина голямо. Новостите, които са планирани и които ще бъдат на няколко етажа, са изкачване на стена и малко по-екстремна пързалка в тръба.

Предвидени са и повече на брой люлки, както и такива, на които майките на малките деца до 18 месеца ще могат да се люлеят заедно с хлапетата си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...