майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Агенцията по храните огласява проверката на „Капитан Андреево“
България Важно

Агенцията по храните огласява проверката на „Капитан Андреево“

Агенцията по храните ще представи днес резултатите от проверките на фитосанитарния, здравния и ветеринарния контрол на граничния пункт „Капитан Андреево“. Това ще направят директорът на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. Очаква се да бъдат обявени и следващите стъпки за преминаването на  граничния контрол върху храните в ръцете на държавата.

Преди около 2 месеца държавата направи първи стъпки да си върне контрола на храните, правен 10 години от частна фирма. „Това, което е трябвало да постъпва в републиканския бюджет, е било дадено да постъпва в други сметки. Оттук нататък би следвало прокуратурата да се занимава с това, че България за десет години е била ощетена за около 1 милиард лева“, заяви по-рано пред БНР Христо Даскалов.

До 10% положителни проби за пестициди се регистрират, откакто се промениха условията за проверки на граничния пункт, докато в предходния период за десет години назад делът е бил в рамките на 1,5-2%, заяви още той.

От 7 юли върви проверка от европейски одитори, които следят как се справя българската държава: „Искат да проверяват дали ние провеждаме официално контрол, съгласно регламент 625. Това включва изключително много неща“, коментира Даскалов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...