Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Без категория » Боряна Димитрова: Оценката на Петков за правителството е признак за задаващи се избори
Без категория

Боряна Димитрова: Оценката на Петков за правителството е признак за задаващи се избори

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Обикновено парламентът се владее от управляващите, а улицата – от опозицията, а в България имаме парадоксалната ситуация, при която това е обратното“. Тази констатация направи пред БНР управителят на „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова. Тя подчерта, че последните социологически данни сочат, че има „укротяване на ръста на „Възраждане“: „Разделянето на ляво-русофилското пространство между БСП, „Български възход“ на Стефан Янев и „Възраждане“. Друга ясна тенденция, видима от социологическото проучване, е продължаващият регрес на „Има такъв народ“.

„Продължаваме промяната“ пое грешен подход на търсене на отделни депутати, който не им донесе успех, посочи тя и добави: „Това е неправилна политическа стратегия. Това беше пример на пожелателно мислене. Тезата, че е възможно голямо мнозинство от 140 депутати също е пожелателна. Нямаме никакви индикации, че е възможно да се получи различна ситуация в следващ парламент. Възможно е ПП да бъде отново първа политическа сила, но с крехко мнозинство пред втората, третата и с доста фрагментиран парламент“.

Според социоложката оценката „Много добър 5“, която постави на правителството си премиерът Кирил Петков, е признак, че на хоризонта се задават предсрочни избори. По думите на Боряна Димитрова политиците, правейки своите изявления сега, трябва ясно да знаят, че след изборите ще трябва отново да мислят за това какъв тип мнозинства ще могат да бъдат направени: „Защото зад тези мнозинства стоят определен тип избиратели. Колкото по-добре познават избирателите си, толкова по-адекватна може да бъде политиката им“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...