Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Зачестиха домашните прегледи на пациенти с COVID-19, лекарите от „Медлайн“ са на разположение
COVID-19 Градът Здраве Кадър на деня Пловдив

Зачестиха домашните прегледи на пациенти с COVID-19, лекарите от „Медлайн“ са на разположение

Д-р Анна Карафиолска от болница „Медлайн“

Пациенти с COVID-19 все по-често търсят консултации с лекар в дома си, съобщиха от „Голденбург Медикал Сървис“, която осигурява медицинско обслужване и транспорт на пациентите по 24 часа в денонощието.
„Най-много са случаите на заразени с SARS-CoV-2 с придружаващи заболявания, посочи д-р Анна Карафиолска от болница „Медлайн“.

“ Освен по един човек, започнахме да лекуваме и цели семейства.“, каза тя. Според нея основните симптоми са силна отпадналост, водеща при част от пациентите до обърканост, температура, която често е висока, и кашлица. За разлика от предходните вълни някои болни имат и повръщане. Характерни симптоми при страдащите от исхемична болест на сърцето са повишеното кръвно налягане, зачестиха и инфарктите. Прави впечатление, че при хора със затлъстяване ковид протича по-рисково, каза д-р Карафилоска.

При домашните посещения медиците извършват бърз антигенен тест, преглед, при който се измерва кръвното налягане, прави се електрокардиограма и се взема кръв за изследване. „Ако се налага, транспортираме пациентите до болницата за скенер на бял дроб за скрито протичаща пневмония. Лечението на някои болни в по-тежко състояние изисква включване на системи. Когато се назначи такава терапия, наш екип също може да обслужва болните в домовете им“, посочи д-р Карафилоска.

Тя заяви, че на този етап по-голяма част от заболелите се лекуват вкъщи, но всеки случай се наблюдава стриктно и при влошаване медиците са в готовност да ги настанят в специализирано лечебно заведение. Има хора, които не искат да бъдат настанени в болница, но с помощта на близките преодоляваме този проблем.

За всякакви въпроси и проблеми можете да се свържете с „Голденбург Медикал Сървис“ на тел:032/9112 и на https://9112.bg/. Нашите екипи са на ваше разположение по всяко време./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...