Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Без категория » Борисов в Ямбол: Правителство с третия мандат е добре за ГЕРБ, но лошо за държавата
Без категория България Важно Мнения Политика

Борисов в Ямбол: Правителство с третия мандат е добре за ГЕРБ, но лошо за държавата

Бойко Борисов
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Два пъти съм вадил държавата от кризи. Ако се направи правителство с третия мандат, това ще е добре за партията , но ще бъде лошо за държавата.  Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Ямбол.

По думите му Нинова е потвърдила неговите думи. „Войната за едни е лошо нещо, а за други е добро. Войната носи ръст за България – изнасяме за 2,7 млрд. долара. Това обаче от ползва ли е за гражданите и бизнеса? След като Германия и Австрия натовариха въглищните централи, щях да натоваря мощностите до дупка, за да ползваме най-евтиният ток в Европа, но и да имаме износ. Сега сме като Африка – изнасяме полуфабрикати. Копаем, замърсяваме околната среда и изнасяме за климатиците в други държави. Същото е с горивата – изнасяме огромни количества петрол и бензин. Правим ги на ишлеме“, каза той.

Според него инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС. „ГЕРБ нямаше да позволи нищо от това да се случи. ПП не искат правителство. За август прогнозата за газа е 40%. Вие може ли да говорите за правова държава, колеги от ПП, когато на 13-и юли връщате цена с 32% по-голяма? Ако си произвеждал нещо до 13 юли и изведнъж цената му става с 32% повече, какво правиш с пазара и с тази стока? Какво правиш и с работните заплати? Ама такива въпроси няма, защото не са изгодни. Това не е правова държава, това не е неутрален регулаторен орган“, каза Борисов по адрес на КЕВР.

По думите му няма прогноза и за август. „Те нямат от къде да докарат газ. Искат бързо да избягат и да върнат реториката от преди две години, за да си  спасят партията“, каза още Борисов. Според него инфлацията е чудовищна. „Такова чудовищно обедняване на българите няма“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Два пъти съм вадил държавата от криза – след гръцката, след миграционната и след ковид кризата“, подчерта още Борисов. „Това са фамилиите, които ви управляват“, каза той.

Има реално забавяне на износа. Има ръст на изтичането на средства от българската икономика. Това се казва в доклад на БНБ заяви още лидерът на ГЕРБ.

„ПП не искат правителство, преди седмица се пошегувах като казах, че им дам трима депутати. Ако бяха играчи, веднага щяха да кажат – щом ги дава, дай. Те до вечерта – не щеме, та не щеме“, каза Борисов.

„Съсипаха държавата, престанете да ги пазите! Дъното отдавна го стигнахме, вече копаят под него! Няма оправяне. Затова и президентът Радев не иска служебно правителство, той знае какво ще му причинят и затова се старае да се реализира третият мандат“, каза той.

„Каквото говоря го усещате по джобовете си, по ежедневието си. Може да се спре това само с бързи избори и стабилно управление. Инвеститорите ще дойдат, когато се строи. За инвеститора пътят и средата са най-важните. В програмата ние бързо трябва да кажем как да се компенсират сключените договори. Година и половина безвластие, застой, пропуснато да се строи евтино. Сега желязото, бетонът, нафтата са по три. Трябва да знаем с колко да индексираме договорите“, каза още Борисов.

По думите му отпуснатите пари по проекти вече няма да стигат.

„Трябва да спре този мъртвеж в държавата. „Тракия“ е опасна за каране, защото година и половина не се поддържа. Тя е рискова“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той не пропусна да коментира и съдебната реформа: „Ние търпим критика. Защо? Дадохме да се изземе тази тема и да се вее като байрак. В момента едни от най-хубавите сгради и компютри са в съдебната система. Ние първи казахме прокурорите да се избират от прокурори, а съдиите от съдии. Политическите партии трябва да стоят много далече от изборите на длъжностни лица“, отсече той.

Според него ГЕРБ са моторът на съдебната реформа.„Ние не си шушукаме с партньорите. Ние си говорим с тях като членове на дясното семейство в ЕС. Ако на Василев му нямат доверие и си шушукат с него, с нас си говорят. Такива като Петков и мене има много, но като одиторите, които изпъдиха от държавата, няма. Те са национално богатство, ако има служебно правителство, съм убеден, че Радев ще ги върне тези хора“, заяви той, коментирайки парите от Плана за възстановяване.

По думите му всеки депутат ще е много важен в следващия парламент и хората трябва да внимават как ще гласуват.

„Моделът „Нинова“ е обедняване. Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Медиите не задават въпросите на когото трябва. Прекалихте с шкафчета, кюлчета и подобни въпроси. Аз съм се заклел, че кюлчета не съм имал никога!“, ядоса се Борисов.

„Кирил Петков, Лена Бориславова, Никола Минчев да кажат, че не са били те в онзи апартамент за любов, защото там заседателни зали няма! Ще забраня да отговаряме на публични въпроси, докато те не отговорят. Задайте им въпроса, защото на мен стотици пъти ми ги задавахте въпросите за кюлчетата. Не ме интересува какво правят, даже браво ако го правят. Ама има конфликт на интереси. Има ли парапет, няма ли парапет? Кажете, че не сте вие. Това искаме от вас. След това чии е този голф пред служебния вход? Там не се спира. Там стои пост на НСО. Стои патрул на полиция. Кой е тоя голф и кой го кара. Докато не питате, други отговори няма да ви давам.“, продължи Борисов.

„Защо има политически партии, след като партията на „Промяната“ разби всички системи в държавата – финансова, икономическа, съдебна. Тяхната съдебна реформа се сведе до изречението „свои хора в прокуратурата и шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков“. Такава съдебна реформа няма да подкрепя никога“, добави той и заяви, че ПП се опитва да счупи и политическата система. „Вие сте един купувачи на гласове на едро“, каза още той по адрес на ПП./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...