Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Последните думи на пилота на разбилия се край Кавала Ан-12: Двигателят ни гори
Балкани Важно Свят

Последните думи на пилота на разбилия се край Кавала Ан-12: Двигателят ни гори

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Предполага се, че пилотът на украинския самолет „Ан-12“, който се разби край Кавала, е уведомил контролната кула, че двигателят се е запалил и че се опитва да го потуши. Все повече нови факти излизат наяве след трагедията, която се случи край Кавала, съобщи сръбският „Телеграф“.

В резултат на инцидента всички осем членове на екипажа са загинали. В неделя вечерта – един ден след трагичния инцидент, приключи изваждането на всички осем тела.

Гръцките медии пишат за драматичната размяна на реплики, която пилотът на „Антонов“ е имал с контролната кула няколко минути преди катастрофата.

„Двигателят ни гори. Опитвам се да го изключа“, казал пилотът, съобщавайки за проблема.

„Можете ли да стигнете до летището в Солун или в Кавала?“, попитала контролната кула.

Гръцкото издание „Star“ пише, че пилотът на „Антонов“ е казал, че има няколко проблема със самолета и че ще се опита да кацне в Кавала. Самолетът вече е започнал да губи височина.

Посочва се още, че пилотът очевидно е търсил равен терен, на който да приземи самолета.

Когато контролната кула поискала нова информация, пилотът отговорил, че един след друг инструментите отказват.

Той не успял да стигне до летището, настъпила тишина и след това „Ан-12“ се разбил.

Мястото, където е паднал самолетът, първоначално беше огледано с дрон, за да бъдат специалистите сигурни, че е безопасно, а в късния следобед военни със защитни облекла взеха проби, за да се устави горели ли са вредни вещества и дали няма да се наложи евакуация на района, съобщи bTV.

Самолетът е на украински авиооператор. Излетял е от Ниш и е трябвало да кацне в столицата на Йордания – Аман. Транспортирал продукция на сръбската отбранителна индустрия до крайния клиент – Министерството на отбраната на Бангладеш.

Справка по номера на разбилата се машина показва, че само през последната седмица е извършила три полета от Бургас до полско летище на 100 км от украинската граница. Такива полети е имало и през април, и май.

Пилотът подава сигнал за проблем с двигателя и иска разрешение за аварийно кацане, след което гръцките власти губят връзката с него. Министърът на отбраната на Сърбия заяви, че на борда е имало 12 тона боеприпаси.

Цялото небе стана червено, оранжево. Самолетът не го видяхме, видяхме само светлината и огромен облак, вероятно пушек“, разказа Сашка Джолева. При огненото падане товарната машина се удря в жици и електрически стълбове.

„Чудя се как не падна върху къщите ни. Имаше пламъци, бяхме уплашени. Много коли дойдоха, но не можеха да се приближат, защото непрекъснато имаше експлозии“, споделя очевидецът Аймилия Цаптанова./ПловдивПрес

Още новини по темата

Товарен самолет с тонове експлозиви се разби край Кавала

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...