Новини от Пловдив » България » Ако ви срещне мечка, не правете така (ВИДЕО)
България Важно Инциденти

Ако ви срещне мечка, не правете така (ВИДЕО)

Видеоклип в социалните мрежи от страницата „Мечешки истории“ показва какво не трябва да правим ако се срещнем с мечка. На него се вижда среща между моторист и две малки мечета. Човекът слиза от мотора и примамва мечките с храна, за да може да ги снима по-отблизо. Скъсяването на дистанцията между човека и мечките е опасно както за хората, така и за мечките в дългосрочен план, посочват от „Мечешки истории“.

Създателите на страницата посочват, че такава среща може да доведе до фатален край както за човека, така и за мечките, защото не можем да бъдем сигурни в реакцията им. „Мечката е бързо и силно животно, което възрастен човек не може да спре с голи ръце“, посочват от страницата. Те допълват, че храненето на диви мечки е първата стъпка към създаването на проблемни животни. Дават и съвети – при среща с мечка трябва да спрем и да преценим ситуацията, след като бавно и внимателно, без да изпускаме животното от поглед, да се отдалечим на безопасно разстояние.

Погрешно държание с мечките може да доведе и до опасност за самите животни. На видеоклипът се вижда, че двете мечета нямат страх да излизат на пътното платно, което е предпоставка за инцидент. „В България няма център, който да приютява проблемни мечки, и ако двете мечета привикнат да просят храна от хората, в близките месеци ще се превърнат в реална опасност за местните и за преминаващите през района хора“, посочват от „Мечешки истории“.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...