Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Млад мъж загина тази сутрин във ВМЗ, почерни Сопот
България Важно Инциденти Карлово Регион Сопот

Млад мъж загина тази сутрин във ВМЗ, почерни Сопот

Костадин Дончев
Костадин Дончев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Трагичният инцидент почерни Сопот

Работник на ВМЗ-Сопот е починал при инцидент по време на работа. Това стана ясно от изявление на изпълнителния директор на дружеството Иван Иванов, което бе изпратено до правилни медии.

Инцидентът е станал около 6.30 ч. тази сутрин в 241 цех на завода в Сопот. Загиналият млад мъж е Костадин Дончев. Съобщава се, че неприятното събитие настъпило, когато по своя инициатива и в грубо нарушение на правилата за безопасен труд Костадин се качва на телфер /съоръжение с повишена опасност/, за да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока.

Дончев е работил като „галванизатор цианови вани“ в 241 цех. Работи във ВМЗ от 3 май, т.г. и по думите на прекия му началник е бил изключително добър работник, бързо навлязъл в спецификата на работата.

„Преминал е първоначален инструктаж, и оттам нататък всеки ден – ежедневен инструктаж, включително и тази сутрин. За съжаление, обаче това му действия, отново ще повторя – извършено, без да е оторизиран и в грубо нарушение на правилата за безопасност, води до фаталния инцидент.“, съобщи директорът на дружеството, който изрази дълбоки съболезнования от името на колегите, работниците и ръководството на ВМЗ.

Всички са в шок от новината за загубата. Съболезнователни постове във Фейсбук заляха стената на младото момче.

Припомняме, на 3 юни бе сменено ръководството на ВМЗ-Сопот. Три дни след това кметът на Сопот написа до премиера в оставка Кирил Петков – „Искрено вярвам, че няма да допуснете във „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, гр. Сопот (ВМЗ) да кадрува местната структура на БСП.

А днес изпълнителното бюро на БСП ще предложи два варианта на Националния съвет на партията за съставяне на правителство с третия и последен проучвателен мандат.

Още

ВМЗ-Сопот към Нинова: Лъжа е, че е спряна сделка за износ на оръжия

Новият шеф на ВМЗ-Сопот подписа КТД със синдикатите и избяга от журналисти ВИДЕО

Работниците от ВМЗ-Сопот излизат на протест

Найденов: Нинова иска да сложи ръка върху паричните потоци на ВМЗ-Сопот

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...