майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Проф. Киров: КЕВР ще има шеф и това е Иван Иванов
България Важно Забавление за възрастни Политика

Проф. Киров: КЕВР ще има шеф и това е Иван Иванов

Проф. Пламен Киров

Председателят на КЕВР да се окаже нелигитимен, не е добре. КЕВР ще има ръководител и това ще е бившият председател Иван Иванов, това е ясно, заяви тази сутрин от ефира на БНТ бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров.

„Големите сили, партии излъчват гравитация, докато при малките партии трябва да се правят големи пазарлъци, за да се стигне до решения. Затова и мандатът е без срок. Не можем да оставим обществото да живее в несигурност, Конституцията не е договор между самоубийци, тя трябва да служи на обществото.

Това заяви в ефира на БНТ ръководителят на катедрата по конституционно право в Юридическия факултет на Софийския университет проф. Пламен Киров.

„Президентът няма срок за мандата, но трябва да изпълни Конституцията и да разпусне парламента, както и да насрочи изборите в неделен ден. Това трябва да съобрази Румен Радев“, смята още той.

„Президентът казва, че трябва да бъде спазена Конституцията. Депутатите имаха много време, за да вземат важните решения, но не го направиха, както е случаят и с КЕВР. Председателят на КЕВР да се окаже нелигитимен, не е добре. КЕВР ще има ръководител и това ще е Иван Иванов, това е ясно“, категоричен е той.

„Спазвайки Конституцията, Радев не може да бъде обвиняван в нищо. Миналата година те върнаха мандата на 13-я ден. Най-вероятно след приключването на тази сага с третия мандат, Конституционния съд ще влезе в роля. Според мен не е грешка два пъти подред да дава мандата на БСП, но този път чашата ще бъде прелята“. заяви Киров.

„В крайна сметка трябва да извървим процедурата по Конституция, другото няма значение, нито междуличностните конфликти, нито емоциите помежду им“, каза професорът.

„В президентството работят сериозни хора и мисля, че няма да има проблем да съставят служебен кабинет. Има много сериозни кризи, които краткото управление на правителството не успя да овладее. Това беше единственото правителство, което си отиде с вот на недоверие“, допълни още Киров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...