Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт » БГ Футбол » Валентич сдаде поста, остава съветник на собственика
БГ Футбол Ботев Спорт Спорт Важно

Валентич сдаде поста, остава съветник на собственика

Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич напуска поста старши треньор. Той ще остане в орбитата на клуба, като стратегически съветник на собственика по спортното развитие на отбора.

В мача срещу Локомотив София, жълто-черните ще води старши треньорът на Ботев II Артур Ованесян.

„Заедно със собственика и ръководството на клуба решихме мачът в Никозия срещу Апоел да е последният за мен като старши треньор на отбора. Това е обмислено и балансирано решение, което вярвам, че ще помогне на клуба да подобри сегашното състояние на нещата и да прекъсне низа от лош късмет“, коментира оставката си босненският специалист. „От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора. В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора. Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Ще продължа да прилагам всичките си знания и усилия, за да помогна на Ботев да продължи възходящото си движение в нов по-висок статус. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само Ботев”, заяви още Валентич.

Той пое Ботев през 2021 година и изведе клуба до бронзови медали в българското първенство за първи път от 27 години. За година и половина работа, специалистът успя напълно да възстанови подхода към тренировъчния и игровия процес на отбора и да го изведе в Европа.

Ръководството и щабът на Ботев благодарят на Валентич за приноса му в развитието на клуба и му пожелава успех в бъдещата му дейност.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...