Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Дончев: Правителството беше опасно за републиката
България Важно Политика

Дончев: Правителството беше опасно за републиката

„Изборите не са повод за радост нито за политиците, нито за хората. Освен всичко друго, чисто партийната полза не предполагаше да се правят избори веднага, най-хубавото беше промяната да продължи още, за да можем да видим всички измерения на промяната, и съм убеден, че от гледна точка на конюктурни, партийни ползи, щяха да бъдат повече, но щеше да е опасно за републиката, за обществото, за икономиката. Това каза Томислав Дончев замeстник-председател на ГЕРБ в предаването „Панорама“. Според него правителството се е самосвалило. „То беше несъстоятелно от гледна точка на това да свърши нещо, абсурдно като политическа конструкция, на края се оказа, че няма мнозинство в зала. Не, всеки грях на правителството не се превръща в наш успех“, каза Дончев.

Той коментира доклада на комисията Митов по газовия въпрос, който не беше приет в парламентарна зала. „Докладът изследва събитията свързани със спирането на доставките. Ако има нещо достойно за възмущение, това не е спряните доставки от Булгаргаз, проблемът е, че ние продължаваме да купуваме газ на по-висока цена през посредници, като има данни, че те са свързани с Газпром. Хем е на по-висока цена, хем минава през посредници. Цената е 30% по-висока от цената на Газпром и не правя спекулации. Газът се е вдигнал 10 пъти, аз не твърдя, че това е заслуга на това правителство, да кажем, че 1/3 е заслугата на това правителство“, обясни Дончев.

„Русия е особен казус в българската политика, в българския обществен живот. Считам, че кой ще управлява България, коя партия ще присъства в парламента, трябва да се решава само и единствено от българските граждани“, заяви Дончев. Той каза още, че отдава сходството в позициите между ГЕРБ и президента Румен Радев на загрижеността по отношение на проблемите, които има държавата. „За нас е важно да разширяваме подкрепата, ще отчетем успех ако сме първа политическа сила. Ще направим силна кампания“, каза още Томислав Дончев. „Един от шансовете на предстоящата кампания е да превърнем всички аргументи, с които са ни критикували в годините назад в наше основно оръжие“, добави зам-председателят на ГЕРБ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...