Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Община » Зико иска още 3 милиона допълнително за инфраструктурни проекти
Община Пловдив Пловдив Важно

Зико иска още 3 милиона допълнително за инфраструктурни проекти

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отвръща на удара, като внася за гласуване в Общинския съвет на 2-ри август предложение за оскъпяването на 10, а не както беше миналия път на пет проекта. На последната сесия, общинските съветници, включително и от ГЕРБ, не подкрепиха предложението на кмета 5 големи инфраструктурни проекта да бъдат индексирани със 7,4 милиона лева заради инфлацията.

Новите обекти, чието строителство трябва да дофинансира са рехабилитацията на улиците „Богомил“ и „Радко Димитриев“, озеленяване и изграждане на детски и спортни площадки в междублокови пространства, ремонти на улици и тротоари, както и подмяна на осветлението им. За тях кметът иска допълнително 3 милиона лева. Така заедно с предишните пет проекта, необходимите средства стават 10 милиона и 450 хиляди лева. Кметът предлага половината от сумата да бъде отпусната от бюджета за тази година, а втората половина да се финансира през 2023-та.

Парите за тази година ще бъдат от планирания ремонт на Голямоконарско и Рогошко шосе, като средствата се намаляват с 3 200 000 лева. Още близо 2 милиона лева ще бъдат взети от планирани други текущи ремонти. В предложението до съветниците кметът заявява, че ако не бъдат отпуснати допълнителните средства, фирмите отказват да работят по тях.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...