Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Мария Капон: Нужно е политическо, а не математическо мнозинство
България Мнения Пловдив Пловдив Важно Политика

Мария Капон: Нужно е политическо, а не математическо мнозинство

Мария Капон

„Толкова различни политически сили в коалиция е много сложно. Затова ние от „Ние идваме“ смятаме, това ще е за трети, четвърти пореден път, че обединението трябва да случи и да се създаде. Защото това, което се предлага и за което настоявахме – именно от тези последни три кампании и Бабикян, и Хаджигенов, и Минеков – искахме това обединение да се състои, да се формира политическо, а не на математическо мнозинство. Ние в момента имахме математическо мнозинство, то не можа да стигне до истинска програма на управление. Имаше едно коалиционно споразумение,  което беше между ПП и всяка партия по отделно. Реално между ДБ, БСП, ИТН  и ПП нямаше общо споразумение. Т.е. ние нямахме политическа конфигурация и няма как това да издържи дълго“, коментира за БНР депутатът от Пловдив в три парламента, основател и зам. – председател на Единната народна партия и представител на движението „Ние идваме“ Мария Капон.

Според нея, ситуацията е изключителна трудна, заради комплекса от кризи – икономическа, енергийна, заради войната и в този момент – политическата криза. По думите й това правителство е трябвало да издържи максимално, за да свърши определените задачи.

На въпрос за предложението на Христо Иванов за обединение с ПП, „Ние идваме“, включително формации като „Боец“, „Правосъдие за всеки“, Капон отговори: „Много се радвам, за всичко което казва Христо. Това е реално да се вслушаш в Айнщайн, че не можеш да правиш няколко пъти едно и също действие и да очакваш различен резултат. Хората отказват да разберат защо сме разделени, а мафията работи в синхрон. И са прави да не разбират.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...